16. 3. 2021

Crossová kola z kolekce 2021

Krosová kola milují aktivní lidé, kteří rádi objevují nové trasy. Užijete si s nimi ale i dlouhé výlety po oblíbených cyklostezkách a zábavní společníci jsou z nich také pro všechny, kteří berou své kolo na dovolenou. Krosová kola se hodí i městského provozu, protože jsou rychlá, obratná a bytelná. Všechny tyto aspekty kategorie univerzálních jízdních kol si moc dobře uvědomujeme a postavili jsme podle nich i model Pells Crono pro rok 2021. V čem jsou jeho silné stránky?

Rámy jsou velmi robustní, u nejvyšších provedení zároveň lehké, protože jsme na ně použili třikrát zeslabovaný hliník. Spodní rámová trubka s technologií Rhombus biaxial je u středu rozšířená horizontálně, u hlavy vertikálně – tím dodává kolu vysokou pevnost. Geometrii jsme vyladili tak, aby kolo skvěle drželo směr, ochotně zatáčelo a hlavně dodávalo perfektní přehled o situaci okolo. Díky vzpřímenější pozici si užijete dlouhé hodiny strávené v sedle bez bolestí zad. K pohodlné jízdě přispívá i naše vlastní řešení horních vzpěr zadní stavby, které mají planžetový tvar s výškou pouze 12 mm. Systém umí pohlcovat vibrace a rázy do zadního kola, spolu s odpruženou vidlicí tak žehlí nerovnosti. Záruka na rám je 3 roky. Krosová kola jsou postavená pro svižnou jízdu, zároveň se ale nechcete zbytečně namáhat při šlapání do kopce – proto jsme u Crona jako jediného kola z naší nabídky zachovali pohon trojpřevodníkem. Na svých vyjížďkách tak máte k dispozici až 30 rychlostí (platí pro nejvyšší model Crono Elite). Užší pláště s nízkým valivým odporem vám pomohou k dosažení vyšší rychlosti s menší fyzickou námahou, jemný vzorek vás zároveň podrží i na nezpevněném povrchu. Letos jsme poprvé obuli pláště Continental, které jsou vyrobené z velmi kvalitních směsí. Pojďme se podívat blíže na jednotlivé stupně výbavy krosových kol Pells.

Pánské modely

Nejlépe osazený model je Crono Elite. Jedná se o velmi rychlé kolo s vynikající vzduchovou vidlicí Suntour a lehkým hliníkovým rámem s technologií trojitého zeslabování profilů. Pohon Shimano Deore XT nabízí 30 rychlostí, které řadí bleskově a precizně. Crono Elite jsme osadili hydraulickými kotoučovými brzdami Shimano, které můžete ovládat lehce jen jedním prstem. Cena modelu je 24 990 Kč.
Crono Pro s atraktivním černým lakováním s šedými logy vsází na pružinovou vidlici Suntour s jednoduchou údržbou a nastavením síly a rychlosti odezvy. Pohon Shimano Alivio s 27 rychlostmi řadí bez zaváhání a má dlouhou životnost, na hydraulické kotoučové brzdy se můžete také spolehnout. Výhodou všech modelů Crono je to, že na rámu najdete navářky na nosiče a blatníky. Jsou velmi variabilní a můžete je vybavit nejen novými moderními brašnami, ale i svými staršími. Za cenu 18 990 Kč dostanete kvalitně vybavené kolo s univerzálním využitím.
Crono Comp jsme postavili jako základní model pro všechny, kteří řeší cenu a zároveň chtějí kolo, které dlouho vydrží. Festovní hliníkový rám umí být komfortní díky zadní stavbě s planžetovými vzpěrami, které najdete i u nejvyššího modelu Crono Pro a také u našich sportovních silničních i terénních modelů. Zde dodává technologie pohodlí tlumením vibrací a jistotu získáváte díky geometrii se vzpřímenějším posedem. Rázy do řídítek tlumí odpružená pružinová vidlice Suntour, kolo pohání Shimano Acera s 24 rychlostmi. Nechybí hydraulické kotoučové brzdy Shimano a skvělé pláště Continental Speed Ride s jemným vzorkem, který má nízký valivý odpor pro rychlou jízdu po asfaltu a dobrou přilnavost na nezpevněném povrchu. Cena modelu Crono Comp je 14 490 Kč.

Více informací o pánských crossových modelech >>

Dámské modely

Crono pro ženy jsme postavili s maximálním důrazem na pohodlí. Moc dobře si uvědomujeme, že je důležitý i styl, proto jsme zvolili atraktivní barvy a minimalistické detaily. Vyšší model Crono Pro W má 12 mm zadní vzpěry, které umí tlumit vibrace a rázy, které dostává zadní kolo od nerovností. Měkké a širší sedlo z dílny Pells jsme vyvinuli sami, abychom splnili požadavky českých dam. Pohon Shimano Alivio poskytuje přehledné řazení všech 27 rychlostí. Mezi nimi se najde převod pro každý kopec, ať už pojedete směrem nahoru, nebo dolů. Hydraulické kotoučové brzdy Shimano můžete ovládat lehce jedním prstem. Odpruženou vidlici Suntour si můžete nastavit tak, aby tlumila podle vašich představ. Cena za model Crono Pro W je 18 990 Kč.
Crono Comp W v šedé barvě se sněhobílými logy zaujme hned na první pohled. Výbavu jsme zvolili tak, aby krosové kolo poskytlo hodně zábavy i na dlouhých výletech. Rám využívá stejné technologie, které najdete u vyššího modelu. Je pohodlný a robustní, nabízí vzpřímenější posed. Pohon Shimano Acera s 24 rychlostmi vás proveze po asfaltu a nechá vás projet i nezpevněnými povrchy. Na těch vás podrží i kvalitní pláště Continental se sofistikovaným jemným vzorkem. Crono Comp W je osazené hydraulickými brzdami Shimano a má nastavitelnou odpruženou vidlici Suntour. Cena modelu je 14 490 Kč.

Více informací o dámských crossových modelech >>