24. 3. 2021

Dámská kola z kolekce 2021

Dámy si na kole rády užívají pohodlnou jízdu krásnou přírodou, junioři zase rádi objevují nové lesní cesty plné zatáček a hrbolů. V čem je kolekce Pells pro ženy a mládež letos zajímavější? To se dozvíte v následujícím článku.

Dámská horská kola

Horská kola určená pro ženy vyrábíme v Pells už několikátou sezónu. Letos jsme se zaměřili hlavně na skvělou ovladatelnost a komfort při jízdě. Všechny MTB modely mají hydraulické kotoučové brzdy Shimano, jejich páky můžete ovládat jednoduše jedním prstem. Zároveň se skvěle dávkují. Posed u dámských kol je více vzpřímený a sedla jsou měkká a široká, přesně tak, jak to ženy a dívky potřebují. Velmi důležité jsou také pláště, protože vás přímo spojují s cestou, po které jedete. Nově obuté pláště Continental Race King jsou vyrobené z velmi kvalitní směsi, která drží na asfaltu i na nezpevněném povrchu. V tom pomáhá i vzorek, který testovali závodníci světového poháru.
Nejvyšším modelem nabídky horských kol pro dámy je Razzer Pro W. Za cenu 25 990 korun je to skvěle osazené kolo s pohonem jednopřevodníkem. Absence předního přesmykače je aktuálně nejmodernějším trendem mezi koly do terénu a my ji rozhodně schvalujeme. Ovládání je jednoduché a rychlé, rozsahu se rozhodně nemusíte bát. Zadní kazeta má rozsah 10 až 51 zubů a převodník má 34 zubů. Díky této hodnotě vám nedojdou síly ani ve velmi prudkém kopci. Alternativou s tradičním dvojpřevodníkem je model Razzer Comp W. Za 21 990 korun nabízí pohon Shimano s 20 rychlostmi. Vzduchová vidlice SR Suntour si můžete nastavit podle svých představ, ať už se chcete jen pohodlně kochat přírodou, nebo si užít zábavnou a rychlejší jízdu v terénu. Blankytně modrá barva rámu s minimalistickými designovými prvky dodávají horskému kolu neobvyklý vzhled. Razzer First W má pohon s 18 rychlostmi, za atraktivní cenu 19 990 korun ale nabízí stále skvělou vzduchovou vidlici SR Suntour a přidává řazení Shimano Alivio. Kolo může být volbou i pro dámy, které mají rády tmavé barvy, protože černou na rámu doplňuje tyrkysová, kterou v malých detailech najdete i na ráfcích. Razzer Base W (16 990 korun) vsází na sněhobílou barvu rámu a pohon trojpřevodníkem s 27 rychlostmi, mezi kterými si vybere každá dáma, ať už pojede do kopce, nebo z kopce. Vstupním modelem, který může dámy uvést do světa cyklistiky mimo asfalt a zpevněné cesty, je Razzer Zero W (14 990 korun). Pružinová vidlice SR Suntour se dá lehce nastavovat pouhým otočením kolečka, které ovládá přepětí pružiny. Trojpřevodník s 28 rychlostmi vám poskytne širokou škálu výběru při řazení a na tomto modelu najdete stejné pláště Continental Race King, které obouvá i nejvyšší model dámské nabídky.

Podrobnější informace o dámských horských kolech Pells >>

 

Dámská elektrokola

Dojeďte na své projížďce dál a užijte si vyšší rychlost – elektrokola jsou tu proto, aby vám poskytla větší radost z jízdy při menší námaze. K vaší síle vložené do šlapání přidá chytrý senzor příjemně a sofistikovaně dávkovanou sílu z baterie, která je u všech Pells modelů elegantně integrovaná v rámu. Letos poprvé jsme v Pells postavili dámské modely elektrokol. Mají příjemně široká měkčená sedla a vyšší posed, který poskytuje skvělý přehled. Rámy zdobí pastelové barvy, se kterými skvěle sladíte svůj sportovní outfit.
Elektrokolo Thorr je osazené novým motorem Bafang M500, který ovládá přehledný a zároveň odolný displej. Můžete si zvolit jeden z pěti režimů přípomoci podle toho, jak rychle chcete jet a jak daleko chcete dojet na jedno nabití. Nabíjení je velmi pohodlné, protože integrovanou baterii můžete jednoduše odejmout a odnést domů. Stejně tak se dá nabíječka zapojit do rámu kola, takže ji můžete vozit v batohu a dobíjet přímo na vyjížďce. Nejvyšší model nabídky Thorr Comp W má baterii s kapacitou 630 Wh, která má dojezd až 150 km. Pohon Shimano Deore s jednopřevodníkem je kvalitní a robustní, kazeta nabízí rozsah 10–51 zubů, takže spolu s pomocí motoru nenajdete kopec, který by se nedal vyjet. Cena za tento kvalitně vybavení topmodel je 61 990 korun. Thorr First W za 45 990 korun má baterii s kapacitou 468 Wh a jednopřevodník s 10 rychlostmi. Pružinová vidlice SR Suntour má jednoduché nastavení odporu pružení, takže si ji můžete vyladit podle svých preferencí tak, aby kvalitně žehlila nerovnosti terénu. Tento model je v nabídce Pells za 49 990 korun. Základní provedení Thorr Base W nabízí stejnou baterii s kapacitou 468 Wh, která poskytuje až 100 kilometrů dojezdu. Stejně jako u vyšších modelů je baterie spolu s kabeláží integrovaná v rámu, takže krásný šedočerný design s růžovými minimalistickými logy nic neruší. Verze Thorr Base W je stejně jako vyšší modely obutá do plášťů Continental Ruban se šířkou 2,3 palce, které jsou vyvinuté speciálně pro elektrokola. Jejich hrubý vzorek poskytuje excelentní grip a kvalitní směs má nízký valivý odpor na silnici. Pohon Shimano Alivio má 8 rychlostí a je to jednopřevodník, takže řadí hladce a bez problémů. Díky pomoci motoru kazeta s rozsahem zubů 11-34 bohatě stačí, protože se před vás nepostaví kopec, který by byl příliš prudký. Na rovině si to zase můžete velmi rychle upalovat vstříc novým zážitkům. Vstupenka do světa elektrokol pro dámy je v tomto případě za 45 990 korun.

Podrobnější informace o dámských elektrokolech Pells >>

Dámská krosová kola

Letos najdete v kolekci Pells se svižnými koly pro pohodlné projížďky dva modely. Crono Pro W za 18 990 korun je skvěle osazeným krosovým kolem s prověřenými komponenty. Zachovali jsme pohon s 27 převody, mezi kterými si vyberete správnou rychlost pro každý profil své trasy. Rám z lehké hliníkové slitiny má robustní konstrukci, na zadní stavbě díky vzpěrám s tloušťkou pouhých 12 mm tlumí vibrace a rázy od zadního kola. Tuto technologii jsme vyvinuli pro závodní horská kola, své uplatnění ale našla i u krosových kol pro turistické vyjížďky. Model Crono Comp W s atraktivním stříbrným rámem nabízí 24 rychlostí, odpruženou vidlici SR Suntour a hydraulické kotoučové brzdy Shimano. Ty umí zastavit za všech okolností a jejich páky můžete lehce ovládat jen jedním prstem. Stejně jako vyšší model nabídky, i tento obouvá skvělé pláště Continental Speed Ride, které mají nízký valivý odpor a na nezpevněném povrchu poskytují díky sofistikovanému vzorku dobrý grip. Krosová kola z řady 2021 mají navářky na rámu, které umožňují přimontování nosiče i blatníků. Základní model krosového kola Crono Comp W najdete v nabídce Pells za 14 990 korun.

Podrobnější informace o dámských krosových kolech Pells >>